Futószáras oktatás

Szilágyi Lovasudvar

Futószáras oktatás

5 éves kortól
Súlyhatár 90 kg

Minden lovas, aki első alkalommal jön hozzánk lovagolni szintfelmérő futószáras órán vesz részt. Így az oktató meggyőződhet a tudásának szintjéről. Ez a lovas biztonsága miatt fontos!

A futószáras lovagoltatás 25-30 perc.
Korosztálytól, magasságtól és súlytól függően meghatározott lóval.
Itt az oktató egy hosszú futószárszár segítségével irányítja a lovat, így a lovas a saját ülésére tud összpontosítani. Az a lovas, aki futószáron elsajátítja mind három jármódban a helyes és biztonságos ülést, kengyelben- kengyel nélkül; ez után a helyes szárfogást, majd képes végrehajtani az egyszerű átmeneteket, az oktató segítsége nélkül. (Állj-lépés-ügetés-vágta)

Az készen áll arra, hogy körkarámban futószár nélkül lovagoljon.

Figyelem!

Az egyeztetett időpont a lovaglás kezdő időpontja, ezért kérünk mindenkit, hogy 15-30 perccel előbb érkezzen a lovardába. (Regisztráció, lóápolás, stb.) Kobak használata 18 éves kor alatt kötelező! Gerincvédő ajánlott!
Köszönjük!

Körkarámos oktatás

Ez az utolsó lépés az osztály vagy egyéni lovas óra előtt.

Itt az oktató a körkarámon kívül áll, nem befolyásolja a lovat.
A lovas megtanulja a fordulatokat önállóan vezényszóra végrehajtani.
Egyre erősödik az összpontosítás. Mégis egy körbe határolt területen történik, ahol nincsenek más lovasok akire figyelni kellene, így az esetleges nehézségek nem akadályozzák a többi lovas munkáját, ezzel nyomás alá helyezve a tanulót. 

Amikor ez is készség szinten megy akkor a tanuló készen áll az osztálylovaglásra.

Gyere el hozzánk!

Reméljük a ló és lovassport iránti szeretetünket még hosszú ideig gyakorolhatjuk, és munkánkkal hozzájárulhatunk egy sportosabb, egészségesebb, természetkedvelő generáció neveléséhez. Ha szeretnéd kipróbálni a lovaglást, szeretnéd jól érezni magad gyere el hozzánk, várunk!

Telefon/email

Kérdéseiddel keress minket bátran!

Telefon

+36 30 728 3802

Email

hello@szilalgyilovasudvar.hu